Proiectul Virgin Hyperloop, dezvoltat de Richard Branson, a încheiat prima fază de testare pe pasageri reali, transportați prin capsule cu levitație magnetică, un test-cheie pentru tehnologia care ar putea revoluționa atât transportul oamenilor, cât și sectorul de logistică. 

Sistemul a fost testat chiar de Josh Giegel, Chief Technology Officer, și de românca Sara Luchian, Director of Passanger Experience, și a atins viteze de 172 de kilometri pe oră în circuitul de testare al companiei din Las Vegas, Nevada.

„Am avut adevărata plăcerea de a vedea istoria cum se scrie chiar în fața ochilor mei”, a declarat sultanul Ahmed bin Sulayem, președintele Virgin Hyperloop.

Proiectul pune pe tapet un viitor în care capsule plutitoare pline cu pasageri și cu marfă vor „zbura” în vid, printr-o rețea de tuburi, atingând chiar și viteze de peste 966 kilometri pe oră.

Într-un astfel de sistem bazat pe levitație magnetică, o călătorie între New York și Washington (adică o distanță de aproximativ 365 kilometri) ar putea fi realizată în doar 30 de minute – de două ori mai rapid decât un zbor comercial și de patru ori mai rapid decât cele mai performante trenuri existente. 

Până acum, compania a realizat peste 400 de teste prin care a transportat obiecte. Virgin lucrează la certificarea de siguranță pe care speră să o obțină până în 2025, având ca țintă anul 2030 pentru lansarea operațiunilor comerciale propriu-zise. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: