O noua expozitie care si-a deschis portile la doi pasi de meridianul 0 (Greenwich) dezvaluie un adevarat spectacol in peste 100 de fotografii.
De la prima fotografie a Lunii, facuta in 1839, la cele mai noi instantanee pentru care NASA a folosit tehnici complexe, toate se gasesc la National Maritime Museum din Greenwich, la doi pasi de observatorul unde turistii au posibilitatea de a se imortaliza de-o parte sau de alta a meridianului 0. Istoria explorarii fotografice a spatiului include si o expozitie in timp real a celor mai interesante capturi realizate de roverul Curiosity la mai bine de 50 de milioane de kilometri distanta, pe Planeta Rosie.
Chiar daca primele imagini ale spatiului dateaza inca din secolul XVII, celebrul Galileo Galilei desenand ceea ce observa prin telescopul sau rudimentar, prima fotografie a unui corp ceresc a fost facuta de francezul Louis Daguerre, imaginea Lunii captata de acesta fiind totusi destul de incetosata. Din acel moment, "intalnirea" fotografiei cu astronomia nu a contenit sa ridice semne de intrebare, multe dintre acestea fiind "sterse" de tehonologie.
Avansul tehnologiei a permis chiar si amatorilor in materie de fotografie sa surprinda spectacolul ceresc, celebra retea de socializare Facebook gazduind milioane de astfel de incercari ale utilizatorilor sai. Chiar daca poluarea denatureaza naturaletea, tocmai aceasta face ca multe dintre instantanee sa fie cu adevarat surprinzatoare, fapt laudat si de la Marek Kukula, astronom la celebrul Royal Observatory din Greenwich.