Potrivit ultimelor declaratii ale reprezentantilor Vaticanului, fostul Suveran Pontif Papa Ioan Paul al II-lea urmeaza sa fie declarat sfant de catre Biserica Catolica.
Intregul proces de certificare a miracolelor este vechi de sute de ani si implica investigatii amanuntite din partea unor specialisti.
In religia catolica, sunt considerati sfinti cei care sunt in Rai, alaturi de Dumnezeu. Persoanele canonizate de Biserica Catolica sunt acelea despre care se stie sigur ca sunt in Rai si pot interveni din partea lui Dumnezeu in indeplinirea rugaciunilor credinciosilor, potrivit stirileprotv.ro.
Conform declaratiilor Bisericii, sfinti sunt doar aceia care, in timpul vietii au ajutat la indeplinirea unor serii de minuni sau interventii divine, care nu au nicio explicatie naturala sau stiintifica. Indeplinirea minunilor este dovada ca persoana respectiva este in Rai si poate comunica cu Dumnezeu pentru a schimba cursul evenimentelor.
Biserica Catolica are un sistem bine pus la punct pentru a determina persoanele care vor fi canonizate. In primul rand, vietile acestora vor fi amanuntit investigate de o comisie formata din cardinali si episcopi. Daca se demonstreaza ca persoana a avut o viata virtuoasa, va fi considerata de Biserica drept un slujitor al lui Dumnezeu. Daca dupa moarte, indeplinesc doua minuni, Biserica va incepe intreaga procedura de canonizare.
"99.9% dintre minuni sunt de natura medicala. Trebuie sa fie spontane, instantanee si sa determine vindecarea completa a bolnavilor”, a declarat detinatorul site-ului MiracleHunter.com.
Minunile vor fi confirmate doar dupa ce o echipa de specialisti va stabili ca persoana suferinda s-a rugat unei singure persoane. In felul acesta, nu poate fi nicio greseala in privinta persoanei din Rai care a intervenit pe pamant, relateaza publicatia Livescience.com.
Papa Ioan Paul al II-lea a realizat doua minuni: vindecarea unei maicute franceze de boala Parkinson si insanatosirea unei alte femei.