Rhodri Mardsen, cercetator, sustine ca distanta dintre generatii nu se va micsora chiar daca adultii isi vor invinge frica de a incerca ceva nou.
Nu de putine ori suntem "ametiti" de capacitatea copiilor de a folosi noile inventii tehnologice, in timp ce povestile despre parintii care-si lasa calculatorul sau tableta "nesupravegheate", dispozitive care ajung in mainile celor mici, foarte sprinteni in manuirea lor, nu sunt putine. Tocmai de aceea, ideea ca noua generatie este deja pregatita pentru a se folosi de aparatua electronica nu mai pare a fi atat de fantezista.
Intr-o noua cercetare realizata de John Lewis se arata ca mai bine de 70% dintre parinti recunosc ca se consulta cu urmasii lor cand vine vorba de tehnologie, fie ca e vorba de sfaturi cu privire la online sau la utilizarea judicioasa a aparaturii electronice din casa. Cu alte cuvinte, in timp ce adultii sunt mai ocupati cu bunastarea familiei, copiii isi ocupa timpul cu invatarea folosirii noilor cuceriri din domeniul electronic.
Avand in vedere ca folosirea calculatorului, tabletei sau telefonului sunt mai usoare decat erau in urma cu 10 ani, cercetatorii sustin ca totul tine de intuitie. Fie ca folosesc aceleasi miscari pe care le vad la adulti, fie ca judeca (oricat de simplist) cu propriul creier, cei mici au un avans in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei, iar aceasta vine impreuna cu fiecare pas facut de oamenii de stiinta. In acelasi timp, fiecare pas, fiecare inventie, fiecare facilitate tehnologica, oricat de simpla ar fi, nu apropie generatiile ci le separa din ce in ce mai mult.