Luna s-a afla la perigeu (aproximativ 357.000 de kilometri de Terra), devenind, astfel, cu 30% mai stralucitoare si cu 14 procente mai mare.
Cel mai apropiat corp ceresc de planeta noastra ofera un spectacol magistral in aceste zile in care se afla in cel mai apropiat punct de Terra. Discul argintiu a capatat numele de SuperLuna pentru astfel de evenimente inca din 1979, cel care l-a botezat fiind astronomul Richard Nolle.
Fotografiat chiar si la Templul lui Poseidon din Grecia Antica sau in vecinatatea Statuiii Libertatii din New York, astrul noptii si-a aratat frumusetea fara a fi "umbrit" de nori. Luna a fost fotogafiata chiar in Rusia, "facand pereche" cu Catedrala Sf Petru si Pavel din Sankt Petersburg.
Superluna a continuat sa straluceasca puternic pana in noaptea de luni. Urmatorul eveniment de acest fel va avea loc pe 28 septembrie 2015, cand satelitul se va vedea si mai mare decat in ultimele zile. Pe 14 noiembrie 2016, efectul va avea loc din nou, SuperLuna pregatindu-se sa fie chiar mai mare decat cea anuntata pentru toamna lui 2015.