O companie care oferă posibilitatea de a realiza călătorii spațiale este gata să le prezinte potențialilor cliențil o experiență culinară cu stele Michelin, direct în stratosferă. Costul? 500.000 de dolari de persoană.

SpaceVIP a încheiat un parteneriat cu chef-ul danez Rasmus Munk pentru a concepe un meniu pentru o călătorie de șase ore deasupra Pământului cu ajutorul unui balon spațial, relatează Bloomberg.

„Doritorii de senzații tari se vor ridica la 100.000 de metri deasupra nivelului mării", a arătat SpaceVIP pe Instagram, „unde vor lua masa în timp ce privesc răsăritul soarelui deasupra curburii Pământului".
Nava, care va transporta șase oaspeți, va face prima sa călătorie anul viitor, potrivit Bloomberg. Zborurile de testare încep luna viitoare, a relatat publicația, iar interesul depășește deja disponibilitatea.

„Am avut deja zeci de participanți calificați care și-au exprimat un interes extraordinar pentru această experiență și, cu doar șase locuri disponibile, preconizăm că vom selecta toți pasagerii în următoarele câteva săptămâni", a declarat fondatorul SpaceVIP, Roman Chiporukha, pentru Bloomberg.

Munk, chef și coproprietar al restaurantului Alchemist din Copenhaga, care are două stele Michelin, a declarat pentru Bloomberg că se gândește la un meniu care este în mod imperativ în tematică spațială, potrivit publicației citate.

Călătoria va avea loc la bordul unei nave spațiale denumite Spaceship Neptune - o capsulă presurizată ridicată de un balon umplut cu hidrogen (în loc de o rachetă), care a fost proiectată de startup-ul Space Perspective, cu sediul în Florida.

Fiecare pasager va fi îmbrăcat de casa de modă franceză Ogier în ținute pe măsură, potrivit SpaceVIP, iar veniturile obținute în urma expediției vor fi donate în beneficiul The Space Prize, care promovează implicarea femeilor în activitățile din domeniul spațial.

Share articol: