Cu ajutorul unui lichid fara gust - Liquiglide - continutul sticlei aluneca mai usor spre gura acesteia.
Batutul sticlei de ketchup pe fund sau scuturarea energica pentru ca sosul sa curga mai repede vor fi uitate daca noua descoperire a oamenilor de stiinta va fi omologata. Este vorba de un lichid non-toxic care ajuta continutul sticlei sa ajunga mai repede in farfurie.
Lichidul a fost creat de inginerii de la Massachusetts Institute of Technology si s-a clasat pe locul 3 la Designs of the Year la la Design Museum 2013. Inventatorii sustin ca Liquiglide poate ajuta sosurile sa iasa mai repede atat din recipientele din sticla, cat si din cele din plastic.
Conform cercetarilor, in fiecare an se arunca un milion de tone de sos, fie ca este vorba de ketchup, mustar sau maioneza, pentru ca acestea "se incapataneaza" sa iasa din recipiente. Sosurile care contin Liquiglide pentru o mai usoara "alunecare" din sticla vor ajunge in supermakerturi anul viitor.