Arta plastica este folosita ca "mod principal de comunicare" in aceasta noua forma de psihoterapie.

Picturile si sculpturile ar putea rezolva o parte din durerile de cap cauzate de problemele de la serviciu, asta incearca sa ne convinga elvetianul Alain De Botton care a pus la punct un site a carei principala functie este terapia prin arta.

Site-ul "a asezat" lucrarile de arta pe categorii, dar nu categorii artistice, ci categorii numite Work, Anxiey, Free Time, Self sau Love. Fiecare creatie are si o poveste, poveste care explica dispunerea ei in acea categorie. De exemplu, daca cineva doreste sa fie mai creativ la serviciu, site-ul afiseaza un autoportret al pictorului olandez Wouter van Troostwijk, in descrierea acestea fiind scrise urmatoarele: "Imagineaza-ti o lume in care poti fi rasplatit la adevarata valoare a creativitatii tale. De la aceasta idee a plecat si van Trootstwijk care a reusi sa-si transforme imaginatia intr-o avere doar prin munca asidua".

Site-ul a fost creat pentru a promova cartea "Art as therapy" scrisa de acelasi Alain De Botton. Elvetianul si-a explicat lucrarea prin faptul ca arta este un fel de asistenta terapeutica, aceasta putandu-se ajuta sa suportam mai usor momente grele si sa ne bucuram mai mult de cele bune din viata.

Share articol: