Cativa ingineri americani creat acest combustibil in mai putin de o ora.

Dupa culturile de plante care pot ajuta la crearea de biocombustibil, iata ca a venit si randul algelor sa-si "arate disponibilitatea" de a-i ajuta pe automobilisti. In mai putin de o ora, inginerii de la U.S. Department of Energy's Pacific Northwest National Laboratory ai reusit sa transforme "verdeturile" in combustibil.

Tehnologia care a ajutat la crearea lichidului vascos de culorea si consistenta unei supe de mazare a fost inregistrata, o companie din Utah, Genifuel Corp., lucrand deja la dezvoltarea unei fabrici pentru productia in masa a combustibilului. Tehnologia implica umplerea unui rector chimic cu alge, iar in mai putin de ora acestea se transforma in combustibil, apa si un produs care contine fosfor si poate fi folosit la cresterea altor alge.

Cei care au realizat transformarea algelor in combustibil au explicat si avantajele acestui proces. Astfel, "vegetatia" marina poate deveni combustibil (avand in vedere ca 60-70% din carbonul din alge se poate converti in biocombustibil), apa (reutilizabila pentru cresterea de alte alge, combustibil de ars pentru producerea de energie electrica, dar si nutrienti (fosfor, potasiu).

Inginerii americani explica tehnologia transformarii algelor in combustibil in materialul video de mai jos.


Share articol: