Maciej Winiarczyk a reusit sa surprinda un adevarat eveniment ceresc in Caithness, Scotia.
Luminile Nordului nu au fost nicicand mai bine surprinse pana la inceputul lunii august a acestui an cand un astronom pasionat a reusit sa surprinda ceea ce se intampla foarte foarte rar in Scotia: un spectacol care poate rivaliza cu cel oferit de Aurora Boreala. Nori formati din cristale de gheata care reflecta lumina Soarelui, de obicei suprinsi de la bordul Statiei Spatiale Internationale, au fost fotografiati cu un aparat obisnuit, imaginile fiind cu adevarat tulburatoare.
Norocosul fotograf, Maciej Winiarczyk, "pandeste" de mai multa vreme cerul de deasupra Scotiei pentru un asemenea spectacol, asteptarea fiindu-i rasplatita de formatiunile noroase care, de obicei, plutesc la 80 - 85 de km deasupra Pamantului. Fenomenul este cu atat mai spectaculos cu cat este foarte rar in lunile de vara.
Pentru a realiza un material video, astronomul s-a folosit de mii de imagini, aparatul fiind asezat pe un trepied pentru ca imaginile sa aiba continuitate intr-un material video. Polonezul Winiarczyk, "un vanator" al fenomenelor de acest fel doreste sa repete experienta cat mai repede posibil.
Urmareste aici spectaculosul eveniment ceresc: