Se doreste ca aceasta tehnologie sa fie implementata cat mai repede pentru a se micsora risipa de alimente care doar in Marea Britanie ajunge la 7 milioane de tone de mancare aruncata in fiecare an.

Problema risipei alimentelor ar putea fi rezolvata daca recipientele si ambalajul acestora ar putea putea fi "dotate" cu un chip care poate estima momentul deteriorarii lor. Chip-ul respectiv semnaleaza consumatorului, via SMS, cand se apropie data expirarii acestor alimente.

Mai mult, tehnologia poate fi folosita si pentru a-i "reaminti" consumatorului ca mai trebuie sa (si) manance. O comisie din cadrul Uniunii Europene doreste implementarea cat mai rapida a acestui chip pentru ca risipa de alimente este o problema la nivelul intregului continent.

Nu mai putin de 920.000 de tone de mancare, in valoare ed 2,5 miliarde de lire sterline, sunt aruncate de restaurantele si fast-food-urile britanice in fiecare an, cantitatea fiind suficienta pentru a se se oferi o masa unui numar de 1,3 miliarde de oameni. Populatia Regatului Unit arunca anual 7 milioane de tone de mancare anual.

Share articol: