Medicamentul se comercializeaza deja si este deocamdata destinat bolnavilor de diabet.

Persoanele care si-au injectat zilnic medicamentul Liguratide inainte de micul dejun, timp de un an, au pierdut in medie 8,5 kilograme, iar o treime dintre femeile care au participat la experiment au slabit 10 kilograme, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Injectia administrata zilnic, care transmite creierului senzatia de satietate, contribuie, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale, creste nivelul de "colesterol bun" si previne diabetul.

Totodata, au existat indicii conform carora acest medicament incetineste evolutia maladiei Alzheimer.

Cu toate acestea, este nevoie de teste suplimentare care sa demonstreze ca medicamentul poate fi folosit in deplina siguranta, insa oamenii de stiinta afirma ca acestea nu ar putea dura mai mult de un an.

Obezitatea poate scurta viata cu noua ani, favorizand o serie de afectiuni, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, atacurile cerebrale si anumite forme de cancer.

O echipa de cercetatori din 27 de tari a testat Liguratide pe aproximativ 4.000 de persoane supraponderale si obeze.

Participantii la studiu si-au injectat medicamentul zilnic, o data pe an - unii subiecti injectandu-si insa substante placebo -, toti subiectii fiind atenti la ceea ce mananca si facand sport. Doua treimi din persoanele care si-au injectat Liraglutide au pierdut cel putin 5% din greutate, in timp ce o treime a pierdut cel putin 10%.

Compania producatoare a medicamentului Liraglutide, Novo Nordisk din Danemarca, vinde deja acest produs pentru tratarea diabetului si, in prezent, face demersuri pentru aprobarea sa ca medicament pentru slabit.

Liraglutide actioneaza asemenea unui hormon al poftei de mancare, cunoscut sub denumirea de GLP1, care este secretat in stomac si transmite creierului ca am mancat suficient. Avantajul acestui medicament este insa acela ca are un efect de mai multe ore - in timp ce hormonul GLP1 este descompus in cateva minute.

Share articol: