Astronauții au observat o scădere a presiunii aerului și și-au dat seama că undeva există o spărtură.

Problema a apărut după ce un mic meteorit a lovit Stația Spațială și a făcut o gaură de 2 mm lățime în peretele navetei Soyuz, care este atașată la modulul Rassvet, în zona controlată de astronauții ruși. Acest lucru a dus la scăderea presiunii aerului în interior, din cauza pierderii de oxigen.

Observând ce s-a întâmplat, astronautul Alexander Gerst de la Agenția Spațială Europeană a salvat pe moment situația, acoperind mica spărtură cu degetul. Astfel, colegii săi au avut timp să pregătească o bandă specială, cu care au lipit orificiul.

Incidentul a avut loc miercuri noapte, în timp ce echipajul dormea. Controlorii misiunii, aflați la sol, au aflat însă ce s-a întâmplat și au informat astronauții imediat ce aceștia s-au trezit. Situația a fost rezolvată fără alte complicații, iar echipajul nu se află acum în pericol.

În prezent, echipajul de pe Stația Spațială Internațională este format din astronauții NASA Drew Feustel, Ricky Arnold, Serena Aunon, astronautul de la Agenția Spațială Europeană Alexander Gerst și doi cosmonauți ruși - Oleg Artemyev și Serghei Prokopyev.

Share articol: