O echipa de arheologi a descoperit intamplator ruinele unui imens oras antic.
In timp ce lucra la un proiect de cercetare in satul Vlochos, aflat la 500 km nord de Atena, o echipa de arheologi formata din experti din Grecia, Suedia si Marea Britanie a facut o descoperire uimitoare.
Cercetatorii au gasit pe un deal din apropiere, situat in campia Tessalia, urme ale unui oras antic foarte mare. Au descoperit aici strazi pietruite, turnuri, ziduri vechi de aproximativ 2.500 de ani, despre care nimeni nu mai stia, deoarece zaceau ingropate sub pamant.
Acest oras antic era foarte mare si se intindea pe cel putin 40 de hectare, in varful dealului Strongilovoúni si pe pantele acestuia. Tot aici arheologii au dat peste monede si resturi de ceramica din jurul anului 500 i.e.n.
Deocamdata nimeni nu stie cum se numea aceasta metropola antica si nici de ce a fost abandonata. Istoricii banuiesc insa ca de vina ar putea fi invazia romana.
Arheologii vor sa cerceteze ruinele din subteran cu ajutorul unui radar special, pentru a nu le distruge prin excavare.
Este ciudat insa ca pana acum nimeni nu a cercetat serios ruinele de pe acest deal, care erau considerate lipsite de importanta. Este adevarat insa ca la suprafata se vad doar cateva fragmente de ziduri, iar cea mai mare parte a orasului antic este acum sub pamant.
La aceasta descoperire au luat parte specialisti de la Universitatea Gothenburg din Suedia, Universitatea Bournemouth din Marea Britanie si Institutul Suedez din Atena, scrie Fox News.