Un cataclism care a avut loc cu miliarde de ani în urmă a transformat planeta noastră dintr-una aridă într-una plină de viață.
Cu 4,4 miliarde de ani în urmă, Pământul a intrat în coliziune cu o altă planetă, de dimensiunea planetei Marte. În urma impactului, din resturile aruncate în spațiu, s-a format Luna.
Însă acest impact uriaș a mai adus ceva: viață pe Terra. Oamenii de știință susțin că planeta mai mică, distrusă în urma impactului, avea un miez bogat în sulf și conținea elementele necesare vieții.
Astfel, aceste ingrediente esențiale au ajuns pe Terra, iar viața a putut să apară și să evolueze, scrie The Independent.
Aceasta este concluzia unei echipe de cercetători de la Universitatea Rice din Texas, coordonată de Rajdeep Dasgupta. El a realizat mai multe simulări computerizate, pentru a vedea care au fost efectele acestui impact cosmic.
Printre cele mai importante ingrediente necesare apariției vieții pe Terra se numără nitrogenul și carbonul, pe care se bazează acum toate formele de viață de aici.
Nu știm dacă viața ar fi apărut pe Terra și în lipsa acelui impact cu o altă planetă. Cercetătorii cred că asemenea coliziuni cresc semnificativ șansele apariției vieții, pentru că aduc mai multe elemente chimice, care pot lipsi inițial unei planete.
Potrivit unei alte teorii, lansată cu mult timp în urmă, elementele necesare vieții pe Terra au ajuns pe planeta noastră în urma impactului cu asteroizi și comete.
Urmărește cele mai importante știri, pe ProTV Plus: