Pentru cei cărora le plac provocările extreme, NASA are oportunitatea perfectă. Agenția spațială a anunțat că este în căutare de voluntari care să participe la al doilea an de misiune care simulează viața pe Marte, misiune numită Crew Health and Performance Exploration Analog (CHAPEA 2). 

Pe durata misiunii, care va începe în primăvara anului 2025, cei patru membri selectați ai echipajului vor fi găzduiți într-un habitat de 1.700 de metri pătrați imprimat 3D în Houston. NASA acceptă aplicații pe site-ul web CHAPEA de acum până pe 2 aprilie. Mai mult decât atât, este „un job” plătit, dar NASA nu a spus public câți bani vor primi participanții.

Habitatul Mars Dune Alpha de la Centrul Spațial Johnson al NASA este conceput pentru a simula cum ar putea fi viața viitorilor exploratori de pe Planeta Roșie, unde mediul este dur și resursele vor fi limitate. Există un echipaj care locuiește și lucrează în prezent acolo, ca parte a primei misiuni CHAPEA, care se află acum dincolo de jumătatea misiunii sale cu o durată de 378 de zile. În timpul șederii lor, voluntarii vor efectua întreținerea habitatului și vor cultiva plante, printre alte sarcini. Habitatul are, de asemenea, un mediu acoperit de nisip de 1.200 de metri pătrați, pentru plimbări simulate în spațiu.

Pentru a fi luați în considerare, solicitanții trebuie să fie cetățeni americani cu vârsta cuprinsă între 30 și 55 de ani, să vorbească limba engleză și să aibă un master într-un domeniu STEM, plus cel puțin doi ani de experiență profesională, minim o mie de ore la pilotarea unei aeronave sau doi ani de activitate pentru un program de doctorat STEM. Anumite tipuri de experiență profesională pot permite solicitanților fără un master să se califice și ei.

CHAPEA 2 este a doua dintre cele trei misiuni pe care NASA le-a planificat pentru program. Prima dintre ele a început pe 25 iunie 2023.

 

Share articol: