O echipă de arhitecți din Ucraina a câștigat o competiție internațională cu un proiect urbanistic surprinzător: un zgârie-nori viu, format din copaci.

„Living Skyscraper for New York City” este o clădirea impunătoare, construită numai din copaci modificați genetic, cu ramuri dispuse într-o anumită formă.

Pereții și încăperile sunt formate tot din ramurile copacilor, astfel încât întreaga construcție este vie și 100% ecologică.

O clădire de apartamente sau de birouri construită din copaci ar rezolva problema spațiului, dar și a lipsei zonelor verzi, oferind echilibrul perfect, atât de necesar într-un oraș aglomerat.

Construcția ar urma să fie realizată din arbori modificați genetic și plantați într-un sol tratat special, iar ramurile lor vor fi ghidate să crească într-un anumit fel, pentru a forma structura necesară etajelor, iar crengile mai mici vor alcătui pereții interiori.

Practic, clădirea concepută de arhitecții de la Guess Line Architects nu va avea nevoie de materiale de construcție, ci doar de apă și îngrășăminte, esențiale pentru creșterea arborilor.

Construcția ar putea fi realizată din copaci de Paulownia, care sunt în mod natural foarte rezistenți și cresc extrem de repede.

Prin modificări genetice însă, arhitecții ar putea obține rezultate chiar și mai bune, determinând copacul să crească rapid în forma dorită, în aproximativ 15 ani.

Deocamdată, proiectul este doar un concept, dar primii pași au fost făcuți, pentru că există deja poduri și piese de mobilier construite din copaci programați să crească într-un anumit fel, scrie Daily Mail.

 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: