Visul „omului invizibil” este unul pe care oamenii îl consideră de domeniul fantasticului. Totuși, o echipă de cercetători a reușit să ducă această fantezie mai aproape de îndeplinire.
Aceștia au modificat în laborator structura celulară umană, în așa fel încât genomul a dobândit abilitatea de a se camufla.
Pentru a ajunge la acest rezultat, cercetătorii s-au „inspirat” din structura genetică a sepiilor, determinând celulele umane să producă o proteină specifică numită reflectină care, așa cum îi spune și denumirea, reflectă lumina pentru a crea impresia de transparență.
Totuși, nu obținerea „omului invizibil” este scopul final al acestui studiu. Mai degrabă, oamenii de știință încearcă să testeze limitele genomului uman și felul în care acesta reacționează la integrarea de noi caracteristici biogenetice.
„Prin observația microscopică de tip cantitativ, am reușit să determinăm faptul că structurile proteice au caracteristici optice diferite atunci când sunt comparate cu citoplasma celulară. Cu alte cuvinte, la nivel optic acestea s-au comportat aproape în același mod precum în mediul lor natural, specific cefalopod”, a declarat cercetătorul Alon Gorodetsky pentru New Atlas.
________________________________________________________________________________________________
Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: