Chinezii de la Huawei sunt convinși că au lansat răspunsul perfect pentru iPad Pro, tableta de top a rivalilor americani de la Apple.

Huawei MatePad Pro a fost anunțat oficial, iar tableta arată cu adevărat ca un rival pe măsura modelului iPad Pro, încercând astfel să intre în cursa tabletelor aflate în prezent pe piață.

Primul lucru care trebuie menționat despre MatePad Pro este ecranul de 10.5 inch, 2K și care ocupă aproximativ 90% din suprafața totală a tabletei.

Decupajul din display ascunde o cameră de selfie de 8MP, iar pe spate se află o cameră principală de 14MP. Rezoluția este 2560x1600 și permite un aspect de 16:9.

Din punct de vedere al performanțelor, tableta vine cu 6 / 8 GB RAM și 128 / 256 GB spațiu de stocare și are un procesor Kirin 990, similar cu cel regăsit pe Huawei Mate 30 Pro. 

Bateria tabletei este de 7250 mAh și permite încărcarea wireless a altor gadgeturi.

Tableta vine cu M-Pencil, similar cu Apple Pencil care poate fi încărcat atunci când este lipit de rama tabletei de care se prinde printr-un sistem de magneți.

Prețul tabletei va începe de la 470 de dolari și va urca la 640 de dolari, urmând ca în viitor să vedem și o versiune 5G.

Pre-comenzile sunt permis încă de astăzi, urmând ca din 12 decembrie să o vedem lansată oficial. Pentru moment, tableta este disponibilă exclusiv în China.

Share articol: