Multe din obiectele de azi au fost create intr-un moment in care inventatorul incerca sa faca altceva. Aici sunt cele mai cunoscute dintre ele.
Arcul numit si jucarie Slinky
Atunci cand inginerul naval Richard Jones incerca sa realizeze un aparat de masura a energiei pentru navele de lupta, a creat fara sa vrea o jucarie pe care o vedem si azi. Cand lucra cu arcurile sub tensiune, unul din ele a cazut pe podea si a inceput sa se miste si sa se balanseze. Asa si-a inceput succesul jucaria.
Afla informatii despre inventiile copiilor din Romania, pe TechSchool.ro
Cuptorul cu microunde
Percy Spencer, un inginer la corporatia Raytheon, facea un experiment cu incalzirea cu ajutorul unui tub gol, cand a observat ceva ciudat. Inginerul a realizat ca bomboanele din buzunarul sau au inceput sa se topeasca in timpul testarii. Apoi a pus porumb in masinaria sa si a observat ca boabele au explodat si s-au transformat in popcorn. A realizat ca a inventat o masinarie foarte utila: cuptorul cu microunde.
Artificiile
In timp ce incerca retete noi, un bucatar din China a reusit sa faca una din cele mai spectaculoase descoperiri din greseala. Amestecand, intr-un tub de bambus, carbune, sulf si alte substante, acesta a creat fara sa-si dea seama artificiile. Nimeni nu stie de ce a incercat acest amestec, dar unii cred ca ar fi fost o reteta veche de acum 2000 de ani.
Fulgii de porumb
Fratii Kellogg, John and Will, au facut o descoperire delicioasa pentru ca au uitat cateva zile la rand graunte la fiert. Mixtura a mucegait, dar produsul care a iesit era uscat si tare. Ei au dat la o parte mucegaiul si au gasit fulgii de porumb. Nici nu isi imaginau ce pierderau daca isi aminteau sa spele oala.
Imprimanta cu jet de cerneala
In timp ce isi calca hainele pentru serviciu, intamplator sau nu, un inginer de la Canon a creat principiul printarii Ink-jet absolut din greseala. El nu s-a uitat, si si-a pus fierul de calcat pe un stilou cu cerneala. Dupa cateva momente, cerneala a fost ejectata si asa a aparut principiul imprimarii cu cerneala.
Notitele Post-it
Inventatorul, Spance Silver, un cercetator la laboratoarele 3M, incerca sa realizeze un adevziv puternic atunci cand a creat, intamplator, cel mai bun ajutor al memoriei. Spance si-a notat pe o hartie ce are de facut a doua zi si pentru a vedea notita a decis sa ii aplice pe spate putin din adezivul creat si sa o lipeasca pe perete. Rezultatul a fost extraordinar. Adezivul era foarte subtire si se lipea foarte bine pe aproape orice suprafata. Dupa utilizare, putea fi dezlipit foarte usor si fara a lasa urme.
Radiografiile
In timp ce facea cercetari cu razele X, Wilhem Roentgen, un fizician excentric, a observat ceva putin ciudat. Cand lumina trecea prin tuburile din experiment, Wilhem putea sa vada prin ele. A fost uimit si a studiat mai mult principiul. In zilele de azi, in fiecare spital putem sa ne facem o radiografie. Putini stiu ca a fost inventata din greseala.