Închirierea unei locuințe reprezenta o sursă de venit suplimentară, ce poate fi parte a unui plan de economisire eficient, pe termen lung. Ca să te asiguri ca acest venit este suficient de consistent, până să ajungi la închiriere, ca proprietar, ar fi bine să găsești soluții smart, ca să atragi chiriași de calitate, care îți pot plăti o sumă mulțumitoare pentru tine. Este important să-ți stabilești un profil al clientului ideal, ca să știi cui te adresezi, ce nevoi și ce așteptări are.
Bugetul pe care îl stabilești pentru chiria locuinței depinde de mai mulți factori: zonă, compartimentare, etaj (pentru un apartament) și felul în care este amenajat. Dacă îți dorești un profit mai mare pentru imobilul tău, este necesar ca, înainte de a pune anunțul de închiriere, să aduci ultimele îmbunătățiri, astfel încât să mulțumești viitorii chiriași, încă de la prima vizionare.
În cele ce urmează, îți prezentăm câțiva pași pe care să îi iei în considerare pentru îmbunătățirea casei înainte de închiriere, atunci când te adresezi unor viitori chiriași pasionați de tehnologie și IT.
1. Instalează aparate de aer condiționat
Aparatele de aer condiționat smart asigură nu numai o temperatură optimă în casă, fiind utile în fiecare anotimp, ci și un consum eficient de resurse. Totodată, datorită funcțiilor inteligente, contribuie la menținerea unui aer de calitate în locuință. Nu e de mirare că sunt solicitate de către chiriașii pasionați de tehnologiile de ultimă generație, atunci când își caută o viitoare locuință.
În funcție de dimensiunile casei, poți monta un singur aparat sau câte unul în fiecare cameră. Avantajele unui astfel de aer condiționat modern sunt numeroase, dar cele mai importante sunt:
- se instalează ușor, datorită kit-urilor pe care le găsești în pachet, în momentul achiziționării;
- se găsesc într-o varietate de dimensiuni, pentru o potrivire cât mai bună cu particularitățile fiecărei locuințe;
- beneficiezi de o utilizare facilă, datorită funcțiilor practice și programelor automate;
- oferă un consum redus de energie electrică, certificat de încadrarea într-o clasă energetică superioară;
- sunt dotate cu funcții smart: autodiagnosticare, autocurățare, anti-mucegai, turbo, sleep mode, iFeel;
- poți opta pentru modele cu modulul Wi-Fi inclus;
- poți alege modele care au filtru de carbon activ.
Având în vedere benefeciile prezentate, ai posibilitatea să alegi dintr-o gama larga de aparate de aer conditionat pe acela care se potrivește cel mai bine în locuința pe care vrei să o închiriezi.
2. Dotează locuința cu aparatură de ultimă generație
Așa cum și tu îți dorești să ai o locuință unde se regăsesc dispozitive smart, și chiriașii pasionați de IT și de tehnologie vor avea aceleași preferințe. Planifică un buget pentru achiziționarea electrocasnicelor și televizoarelor, urmărește o perioadă bună în care prețul este convenabil și asigură-te că fiecare încăpere este dotată cu tot ce este necesar în materie de tehnologie.
În bucătărie, trebuie să se regăsească:
- Mașina de spălat vase - s-a transformat într-o necesitate, pentru că reduce semnificativ timpul pe care îl petreci în bucătărie și este destinată oamenilor care sunt mereu pe fugă.
- Plită și cuptor cu funcții moderne - spre deosebire de clasicele aragazuri, plitele și cuptoarele electrice vin cu numeroase funcții care eficientizează timpul petrecut în bucătărie. Le poți alege pe cele cu funcții de autocurățare sau plitele vitroceramice, care se întrețin ușor.
- Frigiderul modern - pentru a te asigura că ai o locuință SMART, ai posibilitatea să alegi unul cu lumină UV pentru dezinfectare, French Door, încorporabil sau cu instaView door-in-door.
În dormitor și sufragerie, nici nu trebuie să te mai gândești, fiindcă este esențial să se regăsească un televizor SMART. Ce poți să mai pui în plus este un dezumidificator sau un purificator cu funcție de ozonizare și ionizare, pentru îmbunătățirea aerului din locuință.
Poți merge chiar mai departe și să transformi locuința într-o casă inteligentă, în care să pui în aplicare conceptul de Internet of Things (IoT). Astfel, centrala termică, frigiderul, televizorul, aerul condiționat, becurile, toate pot comunica între ele, pentru a face viața chiriașilor mai ușoară și a le crește, practic, nivelul de trai. Tot ce va trebui să facă este să controleze aparatele din casă, dotate cu senzori și conectate la Internet, prin intermediul smartphone-ului, al tabletei sau al laptopului.
3. Optează pentru mobilă calitativă și durabilă
O investiție în piese de mobilier multifuncționale, care ocupă foarte puțin loc și care pot îndeplini mai multe funcții odată, poate fi un alt atu pentru a atrage chiriașii pe care ți-i dorești. La fel de important este să te orientezi spre mobilă care nu se uzează repede. Asta înseamnă o singură investiție și o reducere a costurilor ulterioare.
Mai mult, mobila este prima care va capta atenția chiriașilor, iar dacă este una calitativă, automat și prețul chiriei va fi mai mare. Pentru mobilă, indiferent dacă este vorba de bucătărie sau de dormitor, poți alege materiale precum MDF-ul, lemnul sau palul.
Așadar, pentru a te asigura că închirierea va reprezenta o sursă considerabilă de venit, trebuie să aduci îmbunătățiri semnificative locuinței. Prin acest mod, chiriașii vor avea confortul asigurat, iar tu ca proprietar, poți spera la un profit mai mare din chirie.
Sursa foto: Shutterstock.com