Si tot pentru prima data in istorie, torta olimpica a fost stinsa intentionat

Rusii isi permit extravagante! Au trimis torta olimpica in spatiu, pentru a-si promova Olimpiada de Iarna de la Soci. Torta a parcurs un drum de 6 ore pana la Statia Spatiala Internationala cu ajutorul unei rachete Soyuz, decorata cu simbolurile olimpice si logo-ul Jocurilor de la Soci. Astronautii au luat cu ei si un talisman: un urs polar de jucarie, unul din simbolurile olimpiadei rusesti.

Si tot in aceeasi zi a mai avut loc o premiera. Torta olimpica a fost stinsa intentionat. Rusii nu au acceptat sub nicio forma foc deschis in capsula unde s-au mai aflat trei astronauti: un rus, un american si un japonez.

Torta “si-a luat zborul” la 6:14, ora Romaniei, la bordul unei capsule Soyuz-TMA si va reveni pe Pamant luni. Torta va fi scoasa si in vidul cosmic duminica, intr-o miscare menita sa promoveze Jocurile Olimpice de la Soci. E pentru prima data in istorie cand se va intampla asa ceva.

Pana acum, torta olimpica a mai ajuns in spatiu in 1996 si 2000, inaintea Olimpiadelor de la Atlanta, respectiv Sydney. Intoarcerea tortei olimpice e programata pentru luni, la 4:50, ora Romaniei.

VEZI MAI MULTE IMAGINI IN GALERIA FOTO DE MAI JOS:

Share articol: