Ai un dispozitiv care rulează pe sistemul de operare iOS? Probabil că ai deja instalate aplicațiile cele mai uzuale precum Facebook, Messenger, WhatsApp, YouTube, la fel ca majoritatea utilizatorilor de smartphone din România.

În acest articol însă îmi propun să-ți prezint câteva aplicații interesante, despre care poate că nu ai auzit, dar pecare cred că ar trebui să le încerci, ele găsindu-se bineînțeles în App Store la o simplă căutare.

1. ExpressVPN

Cu siguranță îți doreșți anonimitate în momentul în care folosești diferite aplicații care utilizează internetul sau pur și simplu navighezi pe diverse site-uri web de pe mobil și vrei să fii sigur că datele tale personale nu sunt compromise și nici nu îți monitorizează cineva activitatea.

Chiar dacă iOS are deja câteva caracteristici de securitate avansate implementate în sistemul de operare, de multe ori s-ar putea să ai nevoie și de un serviciu extern, iar ExpressVPN este o aplicație foarte bună în acest sens.

Este un VPN foarte fiabil și foarte stabil. Practic, aplicația îți maschează adresa IP reală, astfel că te conectezi la site-uri sau în aplicații folosind un alt IP. Tehnologia implementată de producător folosește memoria RAM, care nu poate stoca date fizice.

Dacă un VPN de regulă încetinește viteza conexiunii la internet, în cazul ExpressVPN, această diminuare a vitezei este foarte mică, practic insignifiantă.

Pe lângă securitatea sporită, această aplicație de VPN te va ajuta chiar să accesezi site-uri și platforme care nu sunt disponibile în România, deoarece te poți conecta selectând un IP din diferite țări ale lumii.

2. Superbet Games

Pentru momentele în care vrei să ai parte de relaxare, distracție sau adrenalină sau chiar toate 3 la un loc, aplicația de jocuri Superbet pentru iOS poate fi o idee interesantă la care să apelezi.

În cadrul ei vei găsi o mulțime de jocuri de noroc atractive, începând de la pariuri sportive până la loto, sporturi virtuale sau jocurile din cazinoul Superbet precum sloturi video, ruletă, blackjack etc.

Operatorul Superbet este unul dintre cei mai apreciați pe piața de gambling din România, așadar poți fi sigur că vei instala una dintre aplicațiile de top și că vei avea parte de o experiență de joc foarte plăcută în cadrul ei.

3. Dashlane

Pe lângă acea aplicație care îți anonimizează activitatea pe internet, trebuie să știi că sistemul de operare iOS, oricât de bun ar fi împotriva atacurilor cibernetice, nu te protejează de keyloggere. Un keylogger este un script care îți înregistrează tot ce tastezi pe telefon și trimite aceste date către hackeri.

Așadar, prin folosirea keyloggerelor, îți pot fi furate parolele sau datele de acces la unele aplicații sau site-uri web unde te loghezi cu username și parolă, dar și mesajele pe care le scrii în aplicațiile de mesagerie instant.

Dashlane protejează împotriva keyloggerelor și te avertizează atunci când ai anumite parole slabe care sunt expuse și care ar trebui schimbate.

4. Discord

Ar trebui să instalezi această aplicație mai ales dacă vrei să comunici cu alți colegi în timp ce te joci. Structura aplicației prevede mai multe servere, astfel că îți poți crea un server unic de Discord unde să-ți inviți prietenii.

Mai mult, există implementat modulul de audio call, adică poți vorbi pe Discord de pe telefon în timp ce te joci de pe calculator, de exemplu.

Poți să creezi multiple funcții interesante pentru modul de chat Discord, poți alege moderatori sau poți implementa roluri VIP cu beneficii exclusive.

5. Spotify

Dacă vrei să asculți muzică în timp ce lucrezi sau chiar în timp ce ești pe drum într-un mijloc de transport, îți recomand să instalezi Spotify, o librărie audio care conține o selecție uriașă de piese.

Poți alege să plătești un abonament lunar, însă acum Spotify este disponibil și în versiunea gratuită. Însă, dacă alegi versiunea gratis, ești nevoit să asculți reclame la fiecare două melodii.

Ai acces și la peste 4 milioane de podcasturi înregistrate în Spotify, astfel că aplicația ar trebui să satisfacă pretențiile majorității utilizatorilor.

6. Netflix

Netflix este în acest moment cel mai mare serviciu de streaming video la cerere din lume. Aplicația este disponibilă în AppStore și necesită un abonament lunar. Ai acces la mii de filme și seriale în format HD sau chiar 4K, în funcție de tipul de abonament pe care îl achiziționezi.

Un dezavantaj al aplicației Netflix este că nu-ți permite să setezi singur nivelul calității video, această ajustandu-se în mod automat în funcție de tipul rețelei la care ești conectat (date mobile sau Wi-Fi) și de viteza rețelei în acel moment.

Dacă te uiți la filme în HD nu doar că se descarcă bateria mai repede, dar se consumă și datele mobile mult mai rapid.

Cam acestea ar fi câteva dintre aplicațiile interesante pentru iOS pe care ți le recomand în 2024. Chiar dacă ultimele par ceva mai interesante, nu uita că securitatea pe internet trebuie să fie o prioritate pentru toți utilizatorii, deci ia în calcul și aplicațiile de protecție în acest sens.

 

 

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

 

Share articol: